Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

NEXT



Με την απαγόρευση της διαφήμισης έχει αρχίσει ένα παιχνίδι από την Philip Morris η οποία προσπαθεί να κάνει ποιο αναγνωρίσιμη την τιμή του κάθε πακέτου.
Για αυτό τις τελευταίες μέρες βλέπουμε στα σήματα της στην αγορά την τιμή του κάθε πακέτου επάνω.
Εδώ βλέπουμε την αντίστοιχη προσπάθεια στα next

7 σχόλια:

Aslan είπε...

ta kapniza otan eixan prwtovgei kai ekanan 80 lepta. otan eisai foititis kai einai telos tou mina katalabenete

panayiotis είπε...

HTAN Η ΕΠΟΧΗ-2004- ΠΟΥ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΟΥΣΑΝ -Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΜΕΙΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΑΡΧΙΣΕ Η ΒΑΤ ΜΕ ΤΟ RONSON,-ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ-(1,20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠAKETO)ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ LEADER(ΚΑΡΕΛΙΑΣ) ME 1 EΥΡΩ,ΝΕΧΤ(ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ) ΜΕ 0,80 ΕΥΡΩ,ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ(MG ME 1 EYΡΩ ΚΑΙ 25 ΤΣΙΓΑΡΑ).ΤΟ ΝΕΧΤ ΚΑΛΟΥΤΣΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΗΜΙΚΗ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ LEADER KAI META TA NEXT KAI RONSON.

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Η αρχη νομιζω εγινε με τα GR 25αρι που ειχε βγει τοτε με 25 τσιγαρα και 1,80ευρω. Ως σημα σαρωσε και ακομα κραταει την δευτερη θεση στις πωλησεις.
Ακολουθησε ο Καρελιας με το Leader στην τιμη του 1 ευρω,που επισης πηγε πολυ καλα.Το Leader σημερα εχει αλλαξει το χαρμανι του,ειναι καλουτσικο τσιγαρακι με πολυ χημεια φυσικα.
Η Philip Morris εβγαλε το Next,χωρις οχι μονο να βγαζει κερδη αλλα μπαινοντας και μεσα με σκοπο να πιεσει την τοτε κυβερνηση να ανεβασει την φορολογια στα φθηνα τσιγαρα μια και σε ενα 6μηνο το βασικο σημα της Marlboro βρεθηκε να εχει απο 27% της αγορας μολις 19%. Θυμαμαι πως η κυβερνηση πειθαρχησε αμεσως και η εταιρεια Καρελια τοτε χαρακτηρισε τον υπουργο εθνικης οικονομιας υπαλληλο των πολυεθνικων.
Το Ronson βγηκε μετα,με την διαφημιση "δεν πληρωνεις το βαρος του σε χρυσο" στην αρχικη τιμη του 1,5Ευρω. Το Pall Mall ακολουθησε με αρχικη μειωση τιμης(και μεγαλη ποιοτητας)αρχικα στα 2 ευρω και μετα επεσε και αλλο στο 1,40. Το MG του Γεωργιαδη επισης εκανε μια αποτυχημενη προσπαθεια να επανενταξει την μικρη αυτη καπνοβιομηχανια στις κερδοφορες,ενω η ΣΕΚΑΠ εβγαλε και το τσιγαρο Brooks(δεν το εχω καπνισει ποτε) στην τιμη του 1ευρω με σςκοπο κατα δηλωση της εταιρειας το καλυτερο τσιγαρο στην κατηγορια αυτη,ομως τελικα δεν τραβηξε.
Απο όλα αυτα τα τσιγαρα,το καλυτερο ήταν με διαφορα το GR που συνδιαζε ποιοτητα και οικονομικη τιμη, για αυτο και τελικα καθιερωθηκε και αν και σημερα κανει 2,80 εξακολουθει να ειναι το Νο2 σημα της χωρας

Ανώνυμος είπε...

0.8 lepta dem isxii akoma???

Grg είπε...

ΔΕΝ ΗΞΕΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΤΩ ΩΣ ΣΧΟΛΙΟ.
ΣΑΦΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΠΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟ ΟΛΙΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΛΟ,ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ,ΕΥΓΕ, ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΡΟΥΦΙ!
ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΑΡΧΙΣΑ ΤΟ 1999 ΜΕ MARLBORO LIGHTS ΕΛΛΗΝΙΚΟ KAI TA ΒΡΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΑΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΟ CAMEL LIGHTS ΤΟΤΕ, ΙΤΑΛΙΚΟ, ΚΑΘΩΣ ΖΩ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΣΤΥΛΗ ΑΛΑΤΟΣ.ΚΑΠΝΙΣΑ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2008 ΟΠΟΤΕ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΓΝΗΣΙΟ ΧΑΡΜΑΝΙ.ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΕΚΕΙ MARLBORO KAI CAMEL, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΛΙΚ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΩΣ ΟΧΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΩ ΕΝΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ-ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ/ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΟΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ.
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΚΑΠΝΟ, GOLDEN VIRGINIA ΠΡΑΣΙΝΟ (ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ)ΚΑΙ OLD HOLBORN ΚΙΤΡΙΝΟ. ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΜΕΙΝΑ ΣΤΥΛΗ ΑΛΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΡΟΤΜΩ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟ,ΠΗΡΑ ΜΕΡΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ RIZZLA SLIM KAI XAPTAKIA RIZZLA ΑΣΗΜΕΝΙΑ. ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΠΝΟ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΗΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ "ΚΑΘΑΡΟΣ" ΚΑΠΝΟΣ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΙΣΚΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΜΑΝΙΑΖΩ ΠΟΙΟΤΙΚΑ? ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΤΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ ΑΣΦΑΛΩΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Αφου ζεις στην Ιταλια φιλε,παρε Natural American Spirit καπνο,όχι μονο ειναι πεντακαθαρος απο χημικα και προσθετικα αλλα εχει και απιστευτη γευση. Οταν το δοκιμασεις γραψε κάποιο σχολιο.
Τα αμερικανικα τσιγαρα πάντως τα αδικησες. Το Camel το αμερικανικο,ειδικα το Turkish Royal,είναι κορυφη.

Empeiros kapnisths είπε...

Τα next τα μπλε καταπίνονταν τουλάχιστον μέσα στην φτώχεια που μας έδερνε. Τα κόκκινα πικρά. Τα leader ήταν χειρότερα.