Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ο καπνός: GEORGE KARELIAS AND SONS

O καπνός GEORGE KARELIAS είναι η μοναδική έως σήμερα προσπάθεια της Καλαματιανής καπνοβιομηχανίας να εισέλθει στην αγορά του στριφτού τσιγάρου.
Καλό χαρμάνι αν και λίγο αρωματικό θα μπορούσε να πει κάποιος.
Η συσκευασία του για πακέτο στριφτού είναι έργο τέχνης από μόνη της σε σύγκριση πάντα με τα αντίστοιχα πακέτα του ανταγωνισμού. Εύκολη ανεύρεση σε όλη την Ελλάδα.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ονομα G.K.A.S. ειναι συνωνυμο με την Α κλαση οσο αφορα το τσιγαρο βλ. Χρυση και Μπλε κασετινα. Το γιατι επελεξαν να κυκλοφορησουν αυτο το πραγμα,που δεν ειναι καπνος αλλα χημικο κατασκευασμα με αυτο το ονομα,ειναι μυστηριο. Πρεπει να βγαλουν και αλλο καπνο.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Costas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Costas είπε...

αφου δεν τον εφαγες παλι καλα...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Costas είπε...

To davidoff magnum χαλια δεν ειναι.
Απλα οι περισσοτεροι βρισκουν λιγο μπαγιατικο πακετο(βλεπεις εχει 7.50ευρο!!!τωρα) οποτε λογικο ειναι να μην τους αρεσει.
Πριν ενα χρονο περιπου το δοκιμασα και ηταν ΚΟΡΥΦΑΙΟ. ΜΕΣΑ ΣΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ.
ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΕΧΕLLENCE.
(ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ).ΓΕΥΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΑΚΡΙΒΩΣ...
Εμφανισιακα το πακετο ηταν οπως το βλεπεις στο ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΚΡΙΤΙΚΕΣ,και πανω εγραφε SUPREME VIRGINIA.
Την ανοιξη ή το καλοκαιρι φετος, τα davidoff αλλαξαν εμφανιση και χαρμανι.
Δοκιμασα το μαγκουμ πριν κανα μηνα.Δε μου αρεσε,μια δικαιολογια οτι μαλλον ειχε μηνει καιρο στο ραφι...
Αθηνα δεν ξερω που θα το βρεις,απο Βολο ειμαι.Λογικα σε καποιο duty free.Και στο mall μαλλον θα το εχουν.
ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΡΩΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ.
Μην το παρεις απο duty free στο αεροδρομιο Ελ.βενιζελος,εχω ακουσει οτι ολα τα τσιγαρα στα duty free των αεροδρομιων ειναι 1-2σκαλες κατω σε ποιοτητα...γιατι γινεται αυτο δεν ξερω...

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω πως ο καπνος φτιαχτηκε με το σκεπτηκο πως Νο1 καπνος ειναι ο κιτρινος Χολμπορν,να κανουμε κατι αναλογο. Ελαφρυς και μεσα στα αρωματα. Συμφωνω να βγαλουν και αλλο καπνο,αλλα να ειναι πραγματικος καπνος

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Costas είπε...

Ξεσπαθωσε ο κ.Ροντουλης (υποψηφιος υπερνομαρχης Θεσσαλιας με το ΛΑ.Ο.Σ.) στο δημοτικο συμβουλιο του Βολου.Εξεφρασε ανοιχτα την αντιθεση του στο νεο νομο απαγορευσης του καπνισματος στα μαγαζια.ΕΙΠΕ "ΤΟ ΟΛΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ.ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΕΤΥΧΕ.ΥΠΗΡΞΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ 26% ΣΤΟ 29%.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ 250 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ 1000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ."
Ο κ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΘΙΞΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ.(Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΗΣ)
ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ:"ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ ΜΟΝΟ Ή ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ? Π.Χ. ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ "ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ" Ή ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ?
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ?
ΙΣΑ ΙΣΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ."
ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:"ΕΓΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ(ειπε και το ονομα αυτης) ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΨΩ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΑΣ ΕΡΘΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΔΟΣΙΑ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΟΜΑ) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΝΙΖΕΙ."
-Ολα αυτα τα ακουσα και σας τα μεταφερω απο μια συνεντευξη του κ.Ροντουλη στο καναλι ΤRT,σε γνωστο δημοσιογραφο της περιοχης-

Ανώνυμος είπε...

aytos o kapnos paidia einai opws leei arwmatikos....molis to katevaseis murizei teleia kai se varaei elafra....!!!!!!!!lol..apla gamaei..eimai anilikas kai exw kanei tetoio!!!

Ανώνυμος είπε...

8elw ena kapno metrio oyte vari oyte elafri n exei kalh geysh oxi poly arwmatismeno kai pros th glykia geysh t m rotinete?

Ανώνυμος είπε...

golden virginia prasino sou protino o kaliteros kapnos se poiotita makran apolous ts allous!des staxti anixtoxromi-aspri pou xei oloi oi alloi bgazoune skoura kai merikes fores mauri staxti!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Costas είπε...

Σημερα δοκιμασα τον καπνο του Καρελια.
Αρχικα θελω να πω κατι για το Σιγαροχαρτον Καπνοπαραγωγων.
Δεν υπαρχουν 3 διαφορετικες εκδοχες οπως λενε...1α ειναι η εκδοχη του.Μαλλον τα μπερδευετε με τα Ελληνικον Σιγαροχαρτον.Αυτα εχουν 4 εκδοχες μια κιτρινη,μια πρασινη(πιο δυσκολες να βρεθουν),μια κοκκινη και μια ασπρη.
Παντως ολα αυτα τα κανει η ιδια εταιρεια.
Εστριψα με το καπνοπαραγωγων...οσοι δεν ειστε εξπερ στο στριψιμο θα σας βγει η πιστη μεχρι να καταφερετε να στριψετε,στο σημειο του φιλτρου τρυπαει πολυ ευκολα...ενω κολλαει και πολυ δυσκολα.Ενω και τα ελληνικον σιγαροχαρτον δεν κολλανε με τιποτα.

Η αλλη απογοητευση της μερας ηταν ο καπνος του καρελια. Αρχικα τον καπνισα με σιγαροχαρτον καπνοπαραγωγων. Μολις τον ανηγεις ενα αρωμα καρυδας αναδυεται στο χωρο και φαινεται αμμεσως οτι ειναι ενας καπνος-χημειο.Τουλαχιστον ας εβαζαν μυρουδια πουρου οπως ο craven..αλλα καρυδα? ελεος.
Η γευση που βγαζει καθως τον καπνιζεις ειναι γευση φθηνιαρικου αμερικαν μπλεντ τσιγαρου,ενω μολις τελειωνεις το καπνισμα μετα απο λιγο στο στομα εμφανιζεται μια γευση...καρυδας,σαν να εφαγες εκεινες τις σοκολατες τις bounty! που ειχαν μεσα καρυδα.
Τον καπνισα ξανα με ελληνικον σιγαροχαρτον,η γευση εγινε καπως πιο γλυκια και πλουσια αλλα η γευση καρυδας παρεμεινε.
Απο τους χειροτερους καπνους που εχω κανει...
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο καρελιας εβγαλε εναν αρωματικο,αρα και χημικο, καπνο,αντι ενος κανονικου...

Εγω θα προτινω να βγαλει τελειως το αρωμα καρυδας,να μειωσει την χημεια και τα τεχνιτα αρωματα, και να γυρισει το χαρμανι σε ενα ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΚΕΤΟ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ,κατι που αλλωστε ξερει να κανει καλα με την σειρα george karelias and sons.Aν οχι στα στανταρ του exellence, στα στανταρ της αφιλτρης χρυσης κασετινας.
Νομιζω ετσι θα τραβιξει πολυ κοσμο απο το golden virgina το οποιο τωρα ειναι 1 ή 2 σε πωλησεις παγκοσμιως.

Streets-United είπε...

μυρίζει τέλεια!

Costas είπε...

Τυχαια μπορεσα και καταλαβα το αρωμα και την γευση του καπνου καρελια.Πηγα να κανω μπανιο και επειδη ειχε τελειωσει το δικο μου αφρολουτρο πηρα ενα αλλο το οποιο βρισκονταν στο σπιτι.Καθως εκανα μπανιο το αρωμα του αφρολουτρου μου θιμισε παρα πολυ αυτο του...καπνου καρελια.Κοιταω και βλεπω οτι εγραφε πανω "με μελι και γαλακτωμα".Ενταξει γαλακτωμα μπορει να μην εχουν βαλει στον καπνο, αλλα το αρωμα και η γευση που αντιλαμβανομαστε ειναι μελιου και οχι καρυδας οπως αρχικα νομιζα.
Προσωπικα δεν μου αρεσει,παντος το αρωμα και η γευση μελιου στους καπνους ειναι κατι αρκετα συνηθισμενο,ο γερμανικος akropolis ειναι ενας τετοιος.Δεν τον εχω δοκιμασει καθως δεν κυκλοφορει ελλαδα,κριτικη του μπορειτε να δειτε στο blog τσιγαρων κριτικες

lefteris είπε...

εγω πάντως τον βρήσκω μια χαρά τον καπνό του καρέλια. Θυμάμαι,οταν τον πρωτοάνοιξα πρίν 3 χρόνια (τουλάχιστον)μου μύρισε βούτυρο (κερκύρας) και μέλι. Πράγμα που το βρήκα θεσπεσιο...ήπιος ελληνικός ανω του μετρίου καπνος, πουσε κάνει να ξεχωριζεις και αποτην υπόλοιπη αγέλη...

Costas είπε...

εγω παντως προτιμω να το τρωω το μελι οχι να το...καπνιζω

Ανώνυμος είπε...

Ο καλύτερος καπνός,που έχω δοκιμάσει,τα τελευταία 4 χρόνια...
Άρωμα,που σου μένει,στο στόμα.Γεύση ελαφριά,ιδανική για τα γούστα μου.Και γενικότερα,μοναδική θα έλεγα,στο είδος.Συσκευασία,η καλύτερη που έχω δει σε καπνό,και το τελευταίο,ότι είναι ΕΛΛΗΝΙΚΌΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

kapniza xrisi kasetina kai apofasisa na dokimasw ta strifta. omos meta apo peripou 5 agores, se merika tsigara eixa mia periergi gefsi stin glossa mou kai sta xeilia mou. kati san kameno, alla poly disaresti gefsi. den mporw na katalavw pou efthinetai..

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα μαγκες, ειμαι 16μισι χρονων και παω με το σχολειο μου διημερη.στη ζωη μου εχω κανει 10-15 τσιγαρα και θελω να αγορασω εναν καπνο για την εκδρομη. εχετε να προτεινετε κατι? υπαρχει καρελια με αρωμα μελι?

Ανώνυμος είπε...

τι μέλι ρε φίλε, σε ψωμί θέλεις να το αλείψεις;

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα

Empeiros kapnisths είπε...

Αρκετά καλός καπνός με ωραίο άρωμα. Τον αγόρασα μερικές φορές και ας μην τρελένομαο για στριφτά γενικότερα.