Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

HB




Να και τα HB. Τα Γερμανικά τσιγάρα με το χαρακτηριστικό και κλασικό πακέτο
Στην Γερμανία έχουν καλές πωλήσεις και τα βρίσκεις εύκολα. Εδώ αντίθετα το βρίσκεις εύκολα σε τουριστικές περιοχές και σε όλα τα καλά σημεία

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερωτηση: Τα lucky strike red και silver(όχι αφιλτρο) ποσο κάνουν? (και έχουν διαφορά στην τιμή αν είναι μαλακό ή σκληρό?)... Γιατι σκεφτομαι να αλλαξω μαρκα

panayiotis είπε...

KΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΗΤΑΝ!ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ Η HOUSE OF BERGMANN,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ JAPAN ΤΟBACCO KAI H BAT ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΨΙΛΟΣΚΑΡΤΕΨΑΝ!ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΡΑΝΟ ΤΟ CAMEL,TO WINSTON K.A..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΗΜΑΤΑ.ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑRLBORO KAI TO DUNHILL,OΜΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Το Dunhill φιλε απο την εποχη που περασε στην BAT εγινε μουφα. Και εγω συμφωνω πως στην Ελλαδα απολαυστικα τσιγαρα δεν υπάρχουν.
Η μονη λυση ειναι καμια βολτα στην Ξανθη και ο νοων...

panayiotis είπε...

ΦΙΛΕ ΙΣΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΔΥΣΕΥΡΕΤΟ ΕΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ ΜΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ SEKAP EXTRA ΠOY EXEI ΠΕΡΙΠΟΥ TH ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ASSOS ΦΙΛΤΡΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΛΑΦΡΟΤΕΡΟ,ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΑΝΔΥΣΕΥΡΕΤΟ ΕΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ NATIONAL AMERICAN SPIRIT KAI TA ΝΑΤ SHERMAN ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΧΛΩΜΟ!

panayiotis είπε...

NATURAL AMERICAN SPIRIT ENNOOYΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

ΠΕΤΡΟΣ είπε...

Παναγιωτη το Κιρετσιλερ βρισκεται. Σε Αθηνα και Θεσσαλονικη υπαρχει περιορισμενα και αν το παραγγειλεις στο φερνουν. Το Κιρετσιλερ πάντως ΔΕΝ ειναι με μπασμα Ξανθης. Εχει μια περιεκτηκοτιτα 5-6% και το υπολοιπο ειναι με καπνα απο Αγρινιο,Κατερινη κ.λ.π.
Απο ότι μου ειπαν οι ντοπιοι καπνοπαραγωγοι,η ΣΕΚΑΠ ελαχιστα χρησιμοποιει τον καπνο τους γιατι ειναι πολυ ακριβος
Εννοω καπνο απο χωραφι σκετο Μπασμα Ξανθης που ειχα την μεγαλη τυχη να καπνισω πολλες φορες.
Για τα NATURAL AMERICAN SPIRIT εχεις δικιο. Προσωπικα εστειλα μεχρι και mail στα κεντρικα της εταιριας τους στην Γερμανια με το ερωτημα της κυκλοφοριας τους στην ελληνικη αγορα. Μου απαντησαν πως το σκεφτονται,μια και σχεδιαζουν την επεκταση τους(περασε ενας χρονος απο τοτε). αν θες κανε και εσυ το ίδιο.

panayiotis είπε...

ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ,ΤΟ ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟ 1984 ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΚΑΠ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ,ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΚΛΕΚΤΟΤΕΡΗ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΠΝΩΝ,ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΚΙΤΡΙΝΟ ΜΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ".ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ.ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ,ΕΝΑ ΒΑΡΥ ΜΕΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΔΕ,ΤΣΙΓΑΡΟ.Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

ΠΕΤΡΟΣ είπε...

Μια ψιλη Ξανθης σιγουρα εχει όμως χανεται στο μειγμα(το μειγμα που ειναι ανατολικο βεβαια). Ο μπασμας Ξανθης ειναι απο την φυση του γλυκος και αρωματικος. Με διαφορα ο καλυτερος καπνος που εχω καπνισει!
Περι ΣΕΚΑΠ: η ΣΕΚΑΠ τωρα φερνει καπνα απο Αιγηπτο και Λατ.Αμερικη.Ειναι κριμα που δεν αποφασησε ποτε να βγαλει εστω ενα σημα ποιοτικο και περιοριζεται στο να πουλα σκουπιδια. Με GR μονο δεν θα ειναι βιωσιμη.
Θα μπορουσε να βγαλει τσιγαρο(ειναι διπλα στην πηγη και δεν πινει νερο) που θα εμενε ιστορικο οπως το Sobranie Balkan.

panayiotis είπε...

Η SEKAP ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ TO COOPER(TO MARLBORO TOY ΦΤΩΧΟΥ)ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ AMERICAN BLEND.TO ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ COOPER LIGHTS AΣΦΑΛΩΣ.ΚΑΠΟΤΕ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ NATUR ΑΛΛΑ ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΦΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που κάπνισα το τελευταίο HB. Σήμερα λοιπόν μετά από έρευνα στο ίντερνετ, ανακάλυψα ότι το HB μαλακό κυκλοφορεί ακόμα! Παρήγγειλα 6 πακέτα! Σήμερα άνοιξα το πρώτο.

Πριν από όλα να θυμίσω ότι το εν λόγω τσιγάρο ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές του '80 και κατασκευαζόταν στη χώρα μας από την πάλαι ποτέ καπνοβιομηχανία Κεράνης με την άδεια της BAT και του οίκου House of Bergman.

Σήμερα το πακέτο έχει αρκετές αλλαγές αλλά εξακολουθεί να έχει τα χαρακτηριστικά χρώματα του παλιού HB. Παρασκευάζεται από την BAT και το κόστος του είναι ελαφρώς έξω από τα σημερινά δεδομένα! Τιμή 4,10!!

Ακριβό αλλά τελικά αξίζει τα λεφτά του. Ανοίγεις το καλαίσθητο μαλακό πακέτο και βρίσκεις ένα πολύ ελαφρά αρωματισμένο τσιγάρο, με πυκνά τοποθετημένο καπνό για αργή καύση.

Ανάβεις. Τραβάς την πρώτη ρουφηξιά και αρχίζουν τα αρώματα από το παλαιού τύπου χαρμάνι American Blend. Μεστή, πιπεράτη γεύση και έντονη μυρωδιά από πολλές ποικιλίες καπνών. Ασφαλώς και καπνά Ανατολικού τύπου που δίνουν εξαιρετική γεύση και άρωμα.

Μου θύμισε παλιά χαρμάνια του Κεράνη αλλά και τα πρώτα πρώτα Winston, Marlboro που κυκλοφορούσαν τέλη '70 και αρχές '80.

Δυσεύρετα τσιγάρα τα HB. Αν βρείτε φρέσκο πακέτο μαλακό μη διστάσετε. Αξίζει τα λεφτά του.

Βασίλης